Ιατρικό Digital Marketing: Η Προσέγγιση Μας

28|08|2023 monochrome00

Ιατρικό Digital Marketing: Η Προσέγγιση Μας

About
About

Παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις digital marketing για ιατρούς κάθε ειδικότητας και επαγγελματίες/μονάδες υγείας. Όλες οι υπηρεσίες μας στοχεύουν στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας και κατ’ επέκταση των εισερχόμενων ασθενών, με φόντο πάντα τη μακροχρόνια επιτυχία σας.

Το digital marketing απευθύνεται σε κάθε εταιρεία ανεξαρτήτως τομέα ή μεγέθους και σε κάθε ελεύθερο επαγγελματία ανεξαρτήτως επαγγέλματος ή φιλοδοξίας. Είτε πρόκειται για πώληση προϊόντων ή παροχή υπηρεσιών, ο σκοπός και το μέσο παραμένουν κοινά ενώ προσαρμόζεται η στρατηγική προσέγγιση.

Στην περίπτωση του healthcare digital marketing ή medical digital marketing (ψηφιακό μάρκετινγκ για ιατρούς και επαγγελματίες/μονάδες υγείας), είναι σημαντικό η στρατηγική μάρκετινγκ που θα οριστεί να βασίζεται στο ταξίδι του ασθενούς (patient journey). Εμείς ως Friends Consulting, κατανοούμε πλήρως τα παρακάτω 5 στάδια αυτού του ταξιδιού και εφαρμόζουμε τακτικές που καλύπτουν το κάθε ένα ξεχωριστά.

1. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ (AWARENESS):

Σε αυτό το πρώτο στάδιο ο ασθενής αξιολογεί μόνος του τα συμπτώματα του και κρίνει πως χρειάζεται ιατρική φροντίδα. Ξεκινάει έρευνα εύρεσης του κατάλληλου παρόχου, κυρίως μέσω αναζητήσεων στις μηχανές αναζήτησης (Google κλπ.), και από τη στιγμή που θα αλληλεπιδράσει με οποιοδήποτε ψηφιακό σας στοιχείο όπως ένα website, μια χορηγούμενη διαφήμιση στο Google (PPC) κλπ. τότε ξεκινάει και επισήμως το ταξίδι του. Πρόκειται για το σημαντικότερο στάδιο για εσάς και προϋποθέτει μια ισχυρή στρατηγική SEO (για υψηλή οργανική κατάταξη στα αποτελέσματα των αναζητήσεων) παράλληλα με διαφημιστικές καμπάνιες (paid media) σε επιλεγμένα κανάλια.

2. ΣΚΕΨΗ (CONSIDERATION):

Σε αυτό το στάδιο ο ασθενής εξετάζει τις επιλογές που έχει ξεχωρίσει πριν πάρει την τελική του απόφαση. Οι κύριοι παράγοντες που λαμβάνονται υπόψη εδώ είναι οι πιθανές συστάσεις, αξιολογήσεις άλλων ασθενών (reviews/testimonials), η τοποθεσία σας, προσβασιμότητα, ασφαλιστική κάλυψη/ταμεία κ.ά. Προϋποθέτει μια ολοκληρωμένη ψηφιακή παρουσία από πλευράς σας αφού οι ασθενείς πρόκεται να επισκεφτούν σίγουρα το website και τους social media λογαριασμούς σας για να λάβουν τις παραπάνω πληροφορίες.

3. ΑΠΟΚΤΗΣΗ (ACQUISITION):

Ο ασθενής έχει αποφασίσει πως επιθυμεί να κλείσει ένα ραντεβού μαζί σας και είναι η ώρα για άμεση επαφή-επικοινωνία μέσω κλήσης, email/chatboxes, μηνυμάτων στους social media λογαριασμούς ή απλά μέσω του συστήματος ραντεβού στο website σας που πρέπει να λειτουργεί με αξιοπιστία 24/7.

4. ΠΑΡΟΧΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ (CARE DELIVERY):

Αυτό το στάδιο σας ανήκει ολοκληρωτικά. Από τη στιγμή που ο ασθενής θα αποφασίσει να σας επισκεφτεί (στάδιο 3) και μετά, το digital marketing υποχωρεί αφού ο ασθενής εστιάζει αποκλειστικά και μόνο στην ποιότητα φροντίδας που θα του παρέχετε. Βέβαια, η εμπειρία που θα έχει θα ορίσει και το αν θα προκύψει άλλη μια θετική αξιολόγηση για άλλους πιθανούς ασθενείς ή όχι, συνεπώς το digital marketing βρίσκεται παντού και πάντα.

5. ΣΥΝΕΧΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑ & ΑΦΟΣΙΩΣΗ (ON-GOING CARE & PATIENT LOYALTY):

Όπως και σε κάθε άλλο τομέα, η απόκτηση νέων πελατών/ασθενών ‘κοστίζει’ περισσότερο από τη διατήρηση των ήδη υπαρχόντων. Πρέπει να επιδιώκετε μακροχρόνιες σχέσεις με αφοσίωση και εμπιστοσύνη με τους ασθενείς σας, δείχνοντας το ενδιαφέρον σας με διάφορους τρόπους όπως μέσω διαχείρισης της online φήμης σας (απαντήσεις σε αξιολογήσεις και σχόλια) αλλά και με επικοινωνία μέσω καμπανιών email marketing.

SEO. Διασφαλίστε πως οι ασθενείς θα σας βρίσκουν τη στιγμή που πραγματοποιούν την αναζήτηση τους. Δημιουργήστε την πολύτιμη αίσθηση αξιοπιστίας που έχουν τόσο πολύ ανάγκη να νιώσουν οι ασθενείς, και σε βάθος χρόνου αυξήστε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας.

Οι υποψήφιοι πελάτες-ασθενείς σας αναζητούν ιατρικές υπηρεσίες στο Google.. Σκοπός μας είναι να δώσουμε στην ιστοσελίδα σας την υψηλότερη δυνατή οργανική κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης, ώστε να σας βοηθήσουμε να προσελκύσετε περισσότερους ασθενείς και να αναπτυχθείτε.

Η οργανική επισκεψιμότητα αποτελεί το πιο αποδοτικό είδος επισκεψιμότητας για ένα website, και προϋποθέτει μια ισχυρή στρατηγική SEO (Search Engine Optimization) – μια μακροχρόνια επένδυση στην online εικόνα και αξιοπιστία σας. Στις μέρες μας, πάνω από 80% των ασθενών πραγματοποιούν online αναζητήσεις για ιατρικές υπηρεσίες και πληροφορίες.

PPC. Google Ads. Εμφανιστείτε στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης, πάνω από τα οργανικά αποτελέσματα, τώρα, άμεσα. Επωφεληθείτε από την αμεσότητα των χορηγούμενων διαφημίσεων της Google, παράλληλα με την οργανική τακτική SEO – που όμως απαιτεί χρόνο και υπομονή.

Σε έναν ανταγωνιστικό τομέα όπως της Υγείας, προκειμένου να ξεχωρίσετε θα πρέπει να εκμεταλλεύεστε την παραμικρή ευκαιρία. Με τις χορηγούμενες διαφημίσεις PPC (Google ads κλπ.), είναι πιθανό να δείτε αποτελέσματα-ραντεβού ακόμη και σε διάστημα ημερών, και όχι αποκλειστικά εβδομάδων και μηνών.

Σας ανησυχεί το έξτρα marketing budget που απαιτείται για τη διεξαγωγή των διαφημιστικών καμπανιών; Η Friends Consulting, ως ο digital marketing συνεργάτης σας, δεν θα επιτρέψει ποτέ τη διεξαγωγή καμπάνιας που θα εκτιμηθεί πως δεν θα αποδώσει λόγω χαμηλού budget ή δεν θα αξιοποιηθεί στο μέγιστο σε περίπτωση υψηλού budget. Θα είμαστε ευθείς και ειλικρινείς σε κάθε περίπτωση διότι αυτό ακριβώς θα απαιτούσαμε και εμείς.

SMM. Social Media Marketing & Advertising. Μετατρέψτε τα προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε μηχανές ραντεβού. Με μια σταθερή ψηφιακή παρουσία αλλά και στοχευμένες καμπάνιες στις κατάλληλες για εσάς πλατφόρμες, κερδίστε τις εντυπώσεις των υποψηφίων πελατών-ασθενών σας ώστε να είστε η πρώτη τους επιλογή.

Τα social media σας δίνουν τη δυνατότητα να στοχεύσετε ασθενείς στο φυσικό τους περιβάλλον – τα social media προφίλ τους. Όπως ακριβώς με τις μηχανές αναζήτησης, έτσι και εδώ, υπάρχει η οργανική πλευρά και η χορηγούμενη. Πρέπει πάντα να διατηρείτε την εικόνα που σας αρμόζει στα προφίλ σας για τις οργανικές αναζητήσεις (όσοι ασθενείς σας αναζητούν/βρίσκουν από μόνοι τους στα social media ή απλά ήδη σας ακολουθούν), ενώ ταυτόχρονα να προσεγγίζετε ασθενείς και μέσω χορηγούμενων διαφημίσεων (paid social) – λειτουργώντας ως ερέθισμα για να μάθουν για εσάς όσοι δεν σας γνωρίζουν.

Η εκτεταμένη εμπειρία μας στη δημιουργία και διεξαγωγή διαφημιστικών καμπανιών στα social media, ενώνει το κενό ανάμεσα σε εσάς και τους υποψήφιους ασθενείς σας κατορθώνοντας ουσιαστικές αλληλεπιδράσεις που οδηγούν σε ραντεβού, νέους ασθενείς και αυξημένα έσοδα. Ενώ η αύξηση των likes και των shares μπορεί να φαίνεται εντυπωσιακή, στην Friends Consulting επικεντρωνόμαστε σε πραγματικά αποτελέσματα.

Σχεδιασμός Ιστοσελίδας. Το website σας αποτελεί την ψηφιακή είσοδο του ιατρείου σας. Κερδίστε την τόσο σημαντική πρώτη εντύπωση με ένα ελκυστικό design που εμπνέει εμπιστοσύνη, παρέχει πολύτιμη ιατρική πληροφόρηση, και προτρέπει σε ραντεβού.

Πάνω από 56% των αναζητήσεων στο διαδίκτυο αφορούν την ανεύρεση ιατρών και ιατρικών υπηρεσιών. Η αναζήτηση αυτή μπορεί να συμβεί 24/7, δηλαδή και ώρες ή ημέρες που δεν εργάζεστε ή το τηλέφωνο του ιατρείου σας δεν είναι εφικτό να απαντηθεί. Συνεπώς, μια ξεχωριστή ιστοσελίδα θα φροντίζει να είστε πάντα εκεί για τον κάθε υποψήφιο πελάτη-ασθενή σας. Θα παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη εικόνα για την ειδικότητα/υπηρεσίες σας και όλα τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας.

Στην Friends Consulting κατανοούμε πλήρως τις ανάγκες ενός σύγχρονου healthcare website. Η ιστοσελίδα που θα παραλάβετε θα είναι ο τέλειος συνδυασμός υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας, ο τέλειος συνδυασμός των προσδοκιών σας και των αναγκών των ασθενών σας.

Όλο Το Φάσμα Ειδικοτήτων

Ιατρικό digital marketing για καρδιολόγους & καρδιοχειρουργούς, πλαστικούς χειρούργους, νευρολόγους & νευροχειρουργούς, ψυχιάτρους, γυναικολόγους, ορθοπεδικούς, δερματολόγους, ουρολόγους & ανδρολόγους, γαστρεντερολόγους, οφθαλμίατρους, οδοντίατρους, κτηνίατρους κ.ά.

Μονάδες & Επαγγελματίες Υγείας

Healthcare digital marketing για κλινικές & νοσοκομεία, διαγνωστικά/ιατρικά κέντρα, ινστιτούτα ιατρικής (medical spa), φυσικοθεραπευτές, χειροπράκτες, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, κλινικούς ψυχολόγους & διαιτολόγους, νοσηλευτές, αισθητικούς, φαρμακεία κ.ά.

Υπηρεσίες Για Κάθε Ανάγκη

Παρέχουμε εξειδικευμένες υπηρεσίες digital marketing με ειδική προσέγγιση στον τομέα της Υγείας. Online στρατηγική, διαφημιστικές & email καμπάνιες σε κάθε πλατφόρμα, δημιουργία & διαχείριση ιστοσελίδας & social media προφίλ, εφαρμογή των βέλτιστων πρακτικών SEO κ.ά.

Θέλετε περισσότερους ασθενείς;

DIGITAL MARKETING STRATEGY

Online Στρατηγική.

-Digital Auditing, Consulting
-Ανάλυση Τομέα, Ανταγωνισμού
-Ορισμός Στόχων, Storytelling
-Έρευνα Κοινού, Buyer Personas
-Κανάλια & Τακτικές, Budgeting
-Αξιολόγηση & Ορισμός KPIs

Διαβάστε περισσότερα…

DIGITAL ADVERTISING

Διαφημιστικές Καμπάνιες.

-Χορηγούμενες Διαφημίσεις
-Google, Facebook, Instagram++
-PPC, Display, SEM, Social
-Στόχευση Κοινού, Keywords
-Δημιουργία Περιεχομένου
-Analytics Reporting, Insights

Διαβάστε περισσότερα…

EMAIL MARKETING

Στοχευμένα Emails.

-Email Strategy
-Responsive Σχεδιασμός
-Δημιουργία Περιεχομένου
-Προγραμ. Αποστολές
-Διαχείριση Λίστας, Backups
-Analytics Reporting, Insights

Διαβάστε περισσότερα…

SOCIAL MEDIA MANAGEMENT

Διαχείριση Social Media.

-Social Media Strategy
-Facebook, Instagram, LinkedIn++
-Google My Business, Tripadvisor
-Δημιουργία Περιεχομένου
-Έρευνα Trends, Hashtags
-Προγραμ. Αναρτήσεις

Διαβάστε περισσότερα…

WEBSITE & ESHOP MANAGEMENT

Διαχείριση Ιστοσελίδας-SEO.

-SEO Strategy, Εφαρμογή
-Conversion Rate Optimization
-Διαχείριση Καθημερινότητας
-Κειμενογραφία, Content, Blog
-Βελτιώσεις Design, Custom CSS
-Συνεχής Υποστήριξη, Συντήρηση

Διαβάστε περισσότερα…

WEB DESIGN

Κατασκευή Ιστοσελίδας.

-Mobile-First Προσέγγιση
-Responsive Σχεδιασμός
-Υψηλή Αισθητική, Εύκολη Χρήση
-Custom CSS, WordPress
-Smart SEO Setup
-CMS Intro Παρουσίαση

Διαβάστε περισσότερα…

Με διαφάνεια, αμοιβαία εμπιστοσύνη και επικοινωνία, χτίζουμε μακροχρόνιες συνεργασίες ώστε να ξεπερνάτε την κάθε πρόκληση στο ιατρικό marketing.

Με την Friends Consulting, θα έχετε μια σταθερά ανοδική ροή εισερχόμενων ασθενών που θα προκύπτουν από τις εξατομικευμένες τακτικές μας. Παρακολουθούμε συνεχώς την απόδοση των ενεργών δραστηριοτήτων μας, προσαρμόζοντας το focus στα πιο αποδοτικά κανάλια για εσάς.

Ο σημαντικότερος δείκτης απόδοσης είναι η ίδια η ανάπτυξη σας. Βασική μας προτεραιότητα να σας παρέχουμε ουσιαστικές λύσεις που προσθέτουν πραγματική αξία, και όχι υπηρεσίες ‘μαζικής παραγωγής’ με τη μορφή πακέτων χωρίς πραγματικό όφελος για το ιατρείο ή την κλινική σας. Η επιτυχία μας είναι δεμένη με την δική σας.

Μην προσπαθείτε να διαχειριστείτε τα πάντα. Οι επιτυχημένες επιχειρήσεις αναθέτουν.. Επικεντρωθείτε στην ειδικότητα σας ενώ η Friends Consulting σας φέρνει τους ασθενείς.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε υπηρεσίες digital marketing για την εταιρεία σας, το νέο σας startup ή την freelancing καριέρα σας ως ελεύθερος επαγγελματίας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου στο (+30) 2310 925999, μέσω email στο info@friendsconsulting.gr ή απλά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας μας και θα σας καλέσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Σχετικά άρθρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Contact

Have a project in mind?
Tell us everything.

Contact
Contact

(+30) 2310 925999

info@friendsconsulting.gr

Φόρμα Επικοινωνίας

Δευ-Παρ 10:00-18:00

GR Office:

Τάκη Οικονομίδη 10, 55131,
Θεσσαλονίκη

ΟΡΟΙ & ΑΠΟΡΡΗΤΟ

ΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

@2023 FRIENDS CONSULTING

Contact
error: