Τι Προσφέρει Η Χρήση Των Social Media Στην Επιχείρηση Σας

11|05|2023
11|05|2023 monochrome00

Τι Προσφέρει Η Χρήση Των Social Media Στην Επιχείρηση Σας

About
About

*ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ

Η ραγδαία άνοδος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι από τις σπουδαιότερες αλλαγές του 21ου αιώνα. Όσοι κατανοούν τη δύναμη των social media στην αγορά του σήμερα και του αύριο θα επιβιώσουν και θα επωφεληθούν, ενώ όσοι διστάσουν θα αντιμετωπίσουν μεγάλες δυσκολίες.

Αυτή τη στιγμή, το να αμφισβητήσετε την επιρροή των social media στην κοινωνία είναι σαν να αμφισβητείτε την επιρροή του ήλιου στη γη. Απλά φανταστείτε πως θα ήταν ο κόσμος για μια ημέρα αν ξαφνικά δεν υπήρχαν πλατφόρμες που επιτρέπουν την σύνδεση και αλληλεπίδραση ανθρώπων. Θα ήταν ένας πολύ μοναχικός κόσμος.

Φυσικά, μια τέτοια διείσδυση (market penetration) στην κοινωνία και αγορά είναι αδύνατο να παραβλεφθεί – ειδικά στον κόσμο του marketing. Πρόκειται για έναν επιχειρηματικό και επαγγελματικό θησαυρό διότι η ανάγκη για αλληλεπίδραση είναι επιτακτική. Με το ραδιόφωνο και τον Τύπο να τείνουν προς εξαφάνιση, τα social media έχουν καταλάβει την θέση των κυριότερων καναλιών για marketing και διαφήμιση.

“Ας είμαστε ειλικρινείς, μπορούν όντως τα social media να βοηθήσουν την επιχείρηση μου;”

Εάν ακόμη σας απασχολεί αυτό το ερώτημα, ας δούμε κάποια σημαντικά προνόμια που σας παρέχει η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σχεδόν 4,6 δις ενεργών χρηστών social media. Παράλληλα, η κάθε social media πλατφόρμα αποτελεί ένα μοναδικό τμήμα της αγοράς. Για παράδειγμα, οι χρήστες του Facebook έχουν τον μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας, ενώ οι χρήστες του Instagram και του Twitter έχουν πολύ μικρότερο μέσο όρο ηλικίας κλπ.

Ο συνδυασμός δημιουργικού περιεχομένου και branding παρέχει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια που μπορείτε να κάνετε για να αλληλεπιδράσετε με το στοχευμένο κοινό σας σε κάθε πλατφόρμα. Η ομάδα της Friends Consulting ‘σφραγίζει’ με το brand μήνυμα σας κάθε κομμάτι περιεχομένου που δημοσιεύει για εσάς, με σκοπό τη μέγιστη έκθεση του brand σας στην εκάστοτε πλατφόρμα.

ΕΡΕΥΝΑ ΚΟΙΝΟΥ

Τα social media δρουν και ως το απόλυτο εργαλείο έρευνας και εντοπισμού του κατάλληλου κοινού για εσάς. Μπορείτε να συλλέξετε πληροφορίες ανεκτίμητης αξίας για το ποιο είναι το κοινό σας, ποιες είναι οι ανάγκες τους αλλά και το αν τους ικανοποιεί αυτό που προσφέρετε.

Η έρευνα κοινού (audience research) είναι κλειδί για την ανάπτυξη σας. Αφού συλλέξουμε τα απαραίτητα δεδομένα για εσάς, θα αξιολογήσουμε το είδος του περιεχομένου που θα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αλληλεπίδρασης με το κοινό σας.

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

Άνω του 60% των καταναλωτών υποστηρίζει πως η γρήγορη επίλυση ενός θέματος είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του καλού customer service. Η χρήση των social media σας επιτρέπει να ‘συναντήσετε’ τους πελάτες σας εκεί που βρίσκονται και να απαντήσετε άμεσα στα ερωτήματα τους. Επίσης, μπορούν να σας αξιολογήσουν σε πραγματικό χρόνο και να μοιραστούν στα προσωπικά τους δίκτυα τις θετικές τους εντυπώσεις μαζί σας. Αν και μπορεί να υπάρξουν και αρνητικές, με την κατάλληλη και άμεση διαχείριση τους θα μπορέσετε να μετρέψετε τον αντίκτυπο τους σε εσάς από αρνητικό, σε θετικό.

Θα σας βοηθήσουμε να παρέχετε μια μοναδική πελατειακή εμπειρία όσον αφορά την υποστήριξη πελατών. Από τη δημιουργία αυτοματοποιημένων chatbots για άμεσες απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις, έως τις απαντήσεις σε σχόλια και μηνύματα, θα καλύψουμε κάθε ανάγκη σας.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Είτε πρόκειται για το νέο σας εγχείρημα που απευθύνεται σε συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς (niche market), ή για αναγνωρισμένη εταιρεία με ευρύ κοινό, η ανάλυση ανταγωνισμού μέσω των social media είναι η σύγχρονη πυξίδα σας που συνεισφέρει δραματικά στη δημιουργία της ψηφιακής στρατηγικής σας.

Αναλύουμε πληροφορίες, ανάμεσα σε άλλα, για το περιεχόμενο που δημοσιεύουν, τη συμπεριφορά και αλληλεπίδραση του κοινού τους, τις καμπάνιες που τρέχουν και τα κανάλια που χρησιμοποιούν. Αυτό μας βοηθάει να συμπεράνουμε τι δουλεύει στον τομέα σας, σημεία που θα πρέπει να επαναπροσδιορίσετε αλλά και ιδέες για βελτίωση και αναβάθμιση της στρατηγικής marketing.

Σκοπός μας είναι να στοχεύουμε πάντα 3 βήματα μπροστά από τον ανταγωνισμό.

ΑΥΞΗΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

Όλα καταλήγουν στην ολοκλήρωση αγορών και απόκτηση πελατών. Μέσω των social media επιτυγχάνετε την πολύτιμη ‘σύνδεση’ με το κοινό σας, η οποία με τη σειρά της χτίζει την μεταξύ σας σχέση. Η σχέση αυτή βασίζεται σε εμπιστοσύνη, η οποία οδηγεί σε αφοσίωση προτού τελικά μετατραπεί σε πώληση και νέο πελάτη.

Η ψηφιακή σας παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνδυάζοντας οργανική καθημερινότητα και χορηγούμενες καμπάνιες, απογειώνει κυριολεκτικά τις πωλήσεις και τη λίστα πελατών σας. Θα σας βοηθήσουμε να εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που σας παρουσιάζονται στο social media marketing επιτυγχάνοντας το μέγιστο δυνατό ROI (Απόδοση Επένδυσης), είτε επιθυμείτε διαφημιστικές καμπάνιες ή διαχείριση καθημερινότητας.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε υπηρεσίες digital marketing για την εταιρεία σας, το νέο σας startup ή την freelancing καριέρα σας ως ελεύθερος επαγγελματίας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου στο (+30) 2310 925999, μέσω email στο info@friendsconsulting.gr ή απλά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας μας και θα σας καλέσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Σχετικά άρθρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Contact

Have a project in mind?
Tell us everything.

Contact
Contact

(+30) 2310 925999

info@friendsconsulting.gr

Φόρμα Επικοινωνίας

Δευ-Παρ 10:00-18:00

GR Office:

Τάκη Οικονομίδη 10, 55131,
Θεσσαλονίκη

ΟΡΟΙ & ΑΠΟΡΡΗΤΟ

ΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

@2023 FRIENDS CONSULTING

Contact
error: