Τι Είναι Το Digital Marketing & Γιατί Είναι Τόσο Σημαντικό Για Εσάς

17|01|2023 monochrome00

Τι Είναι Το Digital Marketing & Γιατί Είναι Τόσο Σημαντικό Για Εσάς

About
About

*ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ

Είτε πρόκειται για μια εταιρεία με δεκαετίες λειτουργίας, είτε για ένα νέο startup μόλις λίγων ημερών ή για την καριέρα ενός ελεύθερου επαγγελματία, η μεγαλύτερη πρόκληση θα είναι πάντα το αν θα καταφέρετε να προσεγγίσετε το κοινό που θα στοχεύσετε και να αλληλεπιδράσετε αποδοτικά με αυτό.

Το πιο εντυπωσιακό προϊόν, οι πιο αποτελεσματικές μέθοδοι παραγωγής, οι πιο ανταγωνιστικές υπηρεσίες ή ακόμα και οι πιο επιβλητικές εγκαταστάσεις, δεν έχουν καμία σημασία αν δεν καταφέρετε να μεταφέρετε το brand μήνυμα σας στα σωστά πρόσωπα τη σωστή στιγμή.

Σίγουρα κάποιες μορφές παραδοσιακού marketing σας είναι ήδη γνώριμες, όπως οι πινακίδες/αφίσες και οι διαφημίσεις ραδιοφώνου, τηλεόρασης και περιοδικών, αλλά πόσα γνωρίζετε για το ψηφιακό marketing; Πολλοί θεωρούν πως είναι απλά τα διαφημιστικά banners που βλέπουμε στα websites και τις πλατφόρμες, άλλοι νομίζουν πως είναι απλά η διατήρηση ενός ανταγωνιστικού προφίλ στα social media, αλλά ενώ μπορεί να γνωρίζετε κάποιες από τις τακτικές του digital marketing, γνωρίζετε τι κάνει τις ψηφιακές διαφημίσεις τόσο αποδοτικές σε σύγκριση με το παραδοσιακό marketing; Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ DIGITAL MARKETING;

Το ψηφιακό marketing, ή αλλιώς online marketing, αφορά οποιαδήποτε δραστηριότητα marketing χρησιμοποιεί ηλεκτρονικές συσκευές (υπολογιστής, κινητό, tablet κλπ.) και το Ιντερνετ για να μεταφέρει το διαφημιστικό μήνυμα ενός brand ή προσώπου και να ‘συνδεθεί’ με τρέχοντες και υποψήφιους πελάτες.

Πιο συγκεκριμένα, για να πετύχει τον απώτερο σκοπό του, αξιοποιεί στο μέγιστο ψηφιακά κανάλια όπως οι μηχανές αναζήτησης (Google, Bing κλπ.), τα websites, τα social media (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Youtube κλπ.), το email και άλλα. 

Στις μέρες μας, η απόλυτη κυριαρχία των ψηφιακών μέσων έχει αναδιαμορφώσει ολοκληρωτικά το σκεπτικό του μέσου καταναλωτή. Δεν έχει καμία σημασία αν πουλάτε προϊόντα ή παρέχετε υπηρεσίες, αν έχετε μια τοπική επιχείρηση ή ένα online κατάστημα, αν η εταιρεία σας είναι μεγάλη ή μόλις ξεκινήσατε, ή αν έχετε χτίσει ήδη μια πετυχημένη καριέρα ή κάνετε τα πρώτα σας βήματα. Η αρχική έρευνα που θα πραγματοποιήσει ο υποψήφιος πελάτης σας και συνεπώς τα ερεθίσματα που θα τον κατευθύνουν σε πιθανή απόφαση αγοράς ή επιλογή παρεχόμενης υπηρεσίας θα βασιστούν σε πολύ μεγάλο βαθμό στην παρουσία σας στα ψηφιακά μέσα.

ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΕΙΔΗ ΤΟΥ DIGITAL MARKETING
Social Media Marketing

Αφορά όλες τις οργανικές προωθητικές ενέργειες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (όχι τις επί πληρωμή διαφημίσεις), όπως η διαχείριση καθημερινότητας των προφίλ μέσω δημοσίευσης αναρτήσεων, influencer marketing κλπ. | Μάθετε περισσότερα για την υπηρεσία μας

Social Media Advertising

Αφορά όλες τις επί πληρωμή προωθητικές ενέργειες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως διαφημιστικές καμπάνιες σε οποιαδήποτε πλατφόρμα με διαφορετικά είδη διαφημίσεων και στόχους. | Μάθετε περισσότερα για την υπηρεσία μας

Search Engine Marketing

Αφορά όλες τις επί πληρωμή προωθητικές ενέργειες στις μηχανές αναζήτησης, όπως διαφημιστικές καμπάνιες Pay Per Click (PPC) για την τοποθέτηση χορηγούμενων διαφημίσεων στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google. | Μάθετε περισσότερα για την υπηρεσία μας

Search Engine Optimization (SEO)

Πρόκειται για την διαδικασία βελτιστοποίησης της ιστοσελίδας σας για την υψηλότερη δυνατή οργανική κατάταξη στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Μέσω κατάλληλων τακτικών για On-Page SEO, Off-Page SEO και Technical SEO η ιστοσελίδα σας ανεβαίνει σε εκτίμηση από τις μηχανές αναζήτησης όπως την Google με αποτέλεσμα την υψηλότερη ταξινόμηση της και συνεπώς την αύξηση της δωρεάν επισκεψιμότητας. | Μάθετε περισσότερα για την υπηρεσία μας

Email Marketing

Πρόκειται για οποιαδήποτε προωθητική ενέργεια μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η διαφήμιση μέσω email είναι μια αποδεδειγμένη και από τις πιο αποδοτικές μεθόδους digital marketing. Βασίζεται σε μια λίστα με emails εγγεγραμμένων χρηστών (είτε τρέχοντες πελάτες είτε ενδιαφερόμενους) και επιδιώκει το κλικ του παραλήπτη μέσω ενημερωτικών emails για νέες υπηρεσίες ή προιόντα, νέες προσφορές, ειδικές προσφορές σε καλούς πελάτες κλπ. | Μάθετε περισσότερα για την υπηρεσία μας

Content Marketing

Αφορά την δημιουργία και προώθηση ποιοτικού και ξεχωριστού περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο, banners κλπ) και πλέον είναι το βασικό ‘γρανάζι’ όλων των παραπάνω δραστηριοτήτων digital marketing και όχι μόνο. Είτε πρόκειται για τα άρθρα του Blog στην ιστοσελίδα σας, τις περιγραφές των αναρτήσεων σας στα social media, ή την δημιουργία banners και videos για διαφημίσεις που μαγνητίζουν τα βλέμματα, το marketing περιεχομένου είναι παντού και τα πάντα. | Μάθετε περισσότερα για το content marketing

ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ DIGITAL MARKETING
Ο πιο οικονομικός τρόπος διαφήμισης

Το ψηφιακό marketing απευθύνεται σε ευρύτερο κοινό από το παραδοσιακό marketing αλλά παράλληλα κοστίζει και πολύ λιγότερο. Ακόμη και να επιλέγατε να παίξει το διαφημιστικό σας σποτ στην τηλεόραση στις 3 π.μ. και πάλι το κόστος θα ήταν μεγάλο.

Από την άλλη πλευρά, αν και πάντα συστήνεται ένα υψηλότερο budget για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, πλατφόρμες όπως το Google και το Facebook καθιστούν δυνατή την διεξαγωγή διαφημιστικής καμπάνιας από 5 ευρώ ανά ημέρα ή και λιγότερο.

Μετρήσιμα αποτελέσματα

Για να γνωρίζετε αν όντως η στρατηγική marketing που ακολουθείτε είναι αποδοτική, θα πρέπει να παρακολουθούνται καθημερινά οι Κύριοι Δείκτες Απόδοσης (KPIs) σε κάθε ενεργή δραστηριότητα, να βγαίνουν συμπεράσματα και να γίνονται οι απαραίτητες προσαρμογές, αλλαγές και βελτιώσεις.

Καμία δραστηριότητα παραδοσιακού marketing δεν παρέχει την δυνατότητα μετρήσιμων αποτελεσμάτων πέρα από την περίπτωση που θα ρωτήσετε απευθείας έναν πελάτη για την γνώμη του (πράγμα το οποίο δεν είναι συνήθως εφικτό για όλους τους τομείς).

Προσέγγιση στοχευμένου κοινού

Όταν τοποθετείτε μια διαφήμιση σε ένα περιοδικό, το κοινό της διαφήμισης θα είναι οι αναγνώστες του συγκεκριμένου περιοδικού, ενώ αντίστοιχα στην περίπτωση ενός τηλεοπτικού σποτ, το κοινό της διαφήμισης θα είναι οι θεατές του συγκεκριμένου καναλιού και χρονικού slot που επιλέξατε. Αυτό είναι και το μέγιστο όριο στόχευσης κοινού που σας παρέχει το παραδοσιακό marketing. 

Χωρίς καμία επιπλέον χρέωση, τα κανάλια του digital marketing σας επιτρέπουν να στοχεύσετε με μεγάλη ακρίβεια στο κοινό που επιθυμείτε. Μπορείτε να ορίσετε στοιχεία όπως το εύρος ηλικίας και εσόδων, φύλο, τοποθεσία, επάγγελμα, ενδιαφέροντα, χόμπι και πολλά άλλα. Ακόμη και αν δεν είστε σίγουροι για τα χαρακτηριστικά στόχευσης που ταιριάζουν στο πρότζεκτ σας, είναι εφικτός ο εντοπισμός τους μέσω ειδικών εργαλείων ανά ψηφιακό κανάλι.

Αλληλεπίδραση και διατήρηση πελατών

Η τεχνολογία σας δίνει ατέλειωτες ευκαιρίες για να αλληλεπιδράσετε με το κοινό σας, είτε μέσω διαχείρισης αξιολογήσεων, social media αναρτήσεων ή ενημερωτικών emails. 

Τα ψηφιακά μέσα σας δίνουν για παράδειγμα την δυνατότητα να τοποθετειθείτε σε μια αρνητική αξιολόγηση ενός πελάτη και συνεπώς εκτός από απάντηση σε πιθανά ερωτήματα που μπορεί να αφήνει ο πελάτης αναπάντητα, όποιος διαβάζει την αξιολόγηση θα διαβάζει μαζί και την τοποθέτηση σας. Παράλληλα, η αλληλεπίδραση με ικανοποιημένους πελάτες σας χτίζει μια πιστή online κοινότητα.

Εύκολες και γρήγορες μετατροπές

Το digital marketing παρέχει στο κοινό σας την δυνατότητα άμεσης δράσης την στιγμή που θα δουν κάποιο κομμάτι περιεχομένου σας. Με τις παραδοσιακές διαφημίσεις, το πιο άμεσο αποτέλεσμα που θα μπορούσατε να περιμένετε θα ήταν μια τηλεφωνική κλήση αφότου κάποιος δει την διαφήμιση σας. Αλλά πόσο συχνά βρίσκεται κάποιος σε θέση να καλέσει μια επιχείρηση ενώ πλένει τα πιάτα ή οδηγάει στον αυτοκινητόδρομο κλπ;

Με τις ψηφιακές διαφημίσεις, μπορούν αμέσως να κάνουν κλικ σε έναν σύνδεσμο ή να αποθηκεύσουν ένα άρθρο του blog σας και συνεπώς ακόμη και να μην πραγματοποιήσουν μια άμεση αγορά, να μείνουν ‘συνδεδεμένοι’ μαζί σας και να σας δώσουν μια ευκαιρία να αλληλεπιδράσετε περισσότερο.

ΤΟ DIGITAL MARKETING ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Στις μέρες μας, το digital marketing πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο της συνολικής στρατηγικής marketing της κάθε επιχείρησης και του κάθε επαγγελματία. Ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν υπήρξε τρόπος να μένετε σε σταθερή επικοινωνία με τους πελάτες σας, και καμία άλλη μέθοδος marketing δεν προσφέρει τον βαθμό στόχευσης και εξατομίκευσης που προσφέρουν τα ψηφιακά κανάλια. 

Όσο περισσότερο θα αποδέχεστε τις δυνατότητες του ψηφιακού μάρκετινγκ, τόσο περισσότερο θα είστε σε θέση να κατανοήσετε την καθοριστική συμβολή του στην ανάπτυξη του πρότζεκτ σας.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε υπηρεσίες digital marketing για την εταιρεία σας, το νέο σας startup ή την freelancing καριέρα σας ως ελεύθερος επαγγελματίας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου στο (+30) 2310 925999, μέσω email στο info@friendsconsulting.gr ή απλά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας μας και θα σας καλέσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Σχετικά άρθρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Contact

Have a project in mind?
Tell us everything.

Contact
Contact

(+30) 2310 925999

info@friendsconsulting.gr

Φόρμα Επικοινωνίας

Δευ-Παρ 10:00-18:00

GR Office:

Τάκη Οικονομίδη 10, 55131,
Θεσσαλονίκη

ΟΡΟΙ & ΑΠΟΡΡΗΤΟ

@2023 FRIENDS CONSULTING

Contact
error: