Γιατί Το Content Marketing Είναι Το Α & Το Ω Της Ψηφιακής Εποχής

19|04|2023 monochrome00

Γιατί Το Content Marketing Είναι Το Α & Το Ω Της Ψηφιακής Εποχής

About
About

*ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ

Το αποδοτικό content marketing πέρα από αύξηση επισκεψιμότητας και συμβολή στη δημιουργία πιστών πελατών, παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του δείκτη αξιοπιστίας σας στην αγορά.

Τι ακριβώς καλύπτει το content marketing; Η απάντηση είναι απλή, τα πάντα. Η δημιουργία της κάθε εικόνας, βίντεο και κειμένου σε κάθε σελίδα, περιγραφή, ανάρτηση blog, ανάρτηση social media, newsletter κλπ με σκοπό την στόχευση του κοινού σας είναι κομμάτι του marketing περιεχομένου. Αυτό το λεκτικό και οπτικό περιεχόμενο πρέπει να φροντίσετε να είναι χρήσιμο και να παρέχει αληθινή αξία για να επωφεληθείτε στο μέγιστο.

Η φιλοσοφία είναι η εξής: Δεν παρέχετε μια υπηρεσία ή πουλάτε ένα προϊόν σε έναν καταναλωτή, αντ’αυτού τους παρέχετε πληροφορίες που χρειάζονται με κατάλληλο τρόπο που ‘επικοινωνεί μαζί τους’ και σαν αποτέλεσμα αυτή η πράξη δημιουργεί μια σχέση. Όσο συνεχίζετε να το κάνετε αδιάκοπα, κερδίζετε αφοσίωση και εμπιστοσύνη όπου είναι θέμα χρόνου να μετατραπούν σε πωλήσεις και πελάτες.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό.

Πρόκειται για μια επιτυχημένα αποδεδειγμένη τακτική που συμβάλει δραματικά στην απόκτηση και διατήρηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.

  • Τα websites με blog αποκτούν 67% περισσότερους δυνητικούς πελάτες (leads) από τα websites χωρίς blog.
  • Το 47% των επισκεπτών ενός website ή social media προφίλ θα δει 3-5 κομμάτια περιεχόμενου προτού επικοινωνήσει με την εταιρεία.
  • Εταιρείες και freelancers που χρησιμοποιούν content marketing καταφέρνουν 30% υψηλότερα ποσοστά ανάπτυξης από επιχειρήσεις που δεν χρησιμοποιούν.
  • Το 72% αποκλειστικά b2b διαφημιστών δηλώνουν ότι το content marketing εκτοξεύει την αλληλεπίδραση και τον αριθμό πιστών πελατών.

Δεν υπάρχει μια λύση για όλους.

Δυστυχώς δεν υπάρχει συνταγή για τη δημιουργία του τέλειου περιεχομένου. Ο λόγος είναι ότι το κάθε στοχευμένο κοινό είναι διαφορετικό. Αυτό συνεπάγεται της ανάγκης για δημιουργία εξατομικευμένου περιεχομένου αναλόγως των χαρακτηριστικών του κοινού.

Πως να το προσεγγίσετε.

Θα πρέπει να παρέχετε το κατάλληλο περιεχόμενο στο κατάλληλο στάδιο του κύκλου πωλήσεων (sales cycle).

ΣΤΑΔΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ

Σε αυτό το αρχικό στάδιο το περιεχόμενο πρέπει να έχει ‘εκπαιδευτικό’ και συμβουλευτικό χαρακτήρα και να στοχεύει στις μεγαλύτερες ανησυχίες και προβληματισμούς του κοινού σας. Για τις καλύτερες πιθανότητες να αλληλεπιδράσουν μαζί σας θα πρέπει να επικεντρωθείτε στα σημεία πόνου τους (pain points), στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αλλά και σε ερωτήματα που τους απασχολούν.

ΣΤΑΔΙΟ ΣΚΕΨΗΣ

Τώρα είναι η στιγμή για μια υβριδική κίνηση, έναν συνδυασμό χρήσιμων πληροφοριών και marketing. Πρέπει το κοινό σας να κατανοήσει πλήρως την τρέχουσα κατάσταση του και το τι αποτελεί λύση στα προβλήματα του. Φυσικά, αυτό ακριβώς το σημείο σηματοδοτεί και την πρώτη ‘κλίση’ προς την επιχείρηση και τις υπηρεσίες σας.

ΣΤΑΔΙΟ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ

Στο τελικό στάδιο ο σκοπός του περιεχομένου είναι πλέον ξεκάθαρος, να ολοκληρωθεί η μετατροπή σε πώληση και πελάτη. Το σημείο κλειδί είναι να επικεντρωθείτε στο γιατί το προϊόν ή η υπηρεσία σας είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή για το κοινό και όχι απλά στο πόσο καλή επιλογή είναι.

Η συνεργασία με το κατάλληλο agency κάνει τη διαφορά.

Το content marketing είναι μια συνεχής, on-going διαδικασία. Οι παράγοντες που καθορίζουν την έκβαση της content marketing στρατηγική σας ποικίλουν και πολλές φορές είναι μη εύκολα κατανοητοί και εντοπίσιμοι (ανάλυση δεδομένων, έρευνα keywords, SEO, link building & earning κλπ). Αυτό σε συνδυασμό με τις συνεχείς αναγκαίες προσαρμογές και παρακολούθηση που απαιτείται, κάνει την ανάγκη για συνεργασία με το κατάλληλο marketing agency επιτακτική.

Η ομάδα της Friends Consulting σας παρέχει content marketing υψηλού επιπέδου ενσωματωμένο σε κάθε digital marketing υπηρεσία που επιθυμείτε. Μέσω δημιουργικού copywriting αλλά και εικόνων και βίντεο που προκαλούν αλληλεπίδραση, δίνουμε ζωή στο brand voice σας και ορίζουμε τον τόνο και την σχέση που θα χτίσετε με το κοινό σας. Με πάθος το storytelling, πιστεύουμε ακράδαντα πως όλα ξεκινάνε με ένα κομμάτι υπέροχου περιεχομένου.

Το τελικό συμπέρασμα είναι πως το content marketing σας φέρνει πελάτες. Αν και απαιτεί μεγάλη και αδιάκοπη προσπάθεια για να διατηρήσετε υψηλά standards, τα οφέλη το αξίζουν και με το παραπάνω.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε υπηρεσίες digital marketing για την εταιρεία σας, το νέο σας startup ή την freelancing καριέρα σας ως ελεύθερος επαγγελματίας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου στο (+30) 2310 925999, μέσω email στο info@friendsconsulting.gr ή απλά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας μας και θα σας καλέσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Σχετικά άρθρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Contact

Have a project in mind?
Tell us everything.

Contact
Contact

(+30) 2310 925999

info@friendsconsulting.gr

Φόρμα Επικοινωνίας

Δευ-Παρ 10:00-18:00

GR Office:

Τάκη Οικονομίδη 10, 55131,
Θεσσαλονίκη

ΟΡΟΙ & ΑΠΟΡΡΗΤΟ

ΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

@2023 FRIENDS CONSULTING

Contact
error: