Influencer Marketing: Διαχειριζόμαστε & Προωθούμε Το Brand Σας

04|04|2023 monochrome00

Influencer Marketing: Διαχειριζόμαστε & Προωθούμε Το Brand Σας

About
About

Ο σύγχρονος καταναλωτής πολιορκείται καθημερινά από αμέτρητες διαφημίσεις. Ως αποτέλεσμα, δυσκολεύεται να εμπιστευτεί brands και αναζητά φίλτρα προστασίας πριν από κάθε απόφαση αγοράς. Και εκεί ακριβώς θριαμβεύουν οι digital influencers..

Πρόκειται για το απόλυτο είδος καταναλωτικού συμβούλου στις μέρες μας. Οι digital influencers έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού τους και συνεπώς έχουν τη δύναμη να επηρεάζουν και να πείθουν το κοινό τους να αποδεχθεί τη γνώμη τους, και αυτό ακριβώς εκμεταλλεύεται το influencer marketing.

Εταιρείες κάθε τομέα και μεγέθους επιδιώκουν τη δημιουργία τέτοιων στρατηγικών συμμαχιών ώστε να εισχωρήσουν ευκολότερα και πιο αποδοτικά στις αγοραστικές προτιμήσεις του κοινού τους. 

Με αυτή τη στρατηγική marketing, άτομα με επιρροή στον τομέα της εταιρείας σας (celebrities, bloggers, digital content creators, experts κλπ.) διαφημίζουν το brand σας μέσω αναρτήσεων στα social media, blogs και websites και ως αποτέλεσμα συμβάλλουν στη δημιουργία νέων αλλά και πιστών πελατών.

Τα προνόμια για την επιχείρηση σας.

ΑΥΞΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

Με δεδομένη τη δυσκολία που αντιμετωπίζει ένα brand για να προβάλει τα προϊόντα/υπηρεσίες του σε ένα μεγαλύτερο κοινό, είτε λόγω κόστους είτε χρόνου που απαιτείται, το influencer marketing παρέχει ένα άμεσο boost προβολής σε κατάλληλο κοινό με ήδη υπάρχον ενδιαφέρον για τη φύση του brand σας.

ΑΥΞΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΠΕΛΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

Η μεγάλη επιρροή των influencers στον εκάστοτε κλάδο τους σημαίνει πως εάν προωθήσουν το brand και διαφημίσουν τα προϊόντα/υπηρεσίες σας, υπάρχουν πολύ υψηλές πιθανότητες το κοινό τους να επισκεφτεί το website ή φυσικό κατάστημα σας και σταδιακά, αν όχι άμεσα, να γίνουν και πελάτες σας.

ΥΨΗΛΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

Οι influencers είναι προσεκτικοί με τα brands που προωθούν γιατί σε κάθε ανάρτηση ρισκάρουν τη φήμη τους. Για αυτό ακριβώς τους εμπιστεύεται και το κοινό τους. Συνεπώς, όταν γράψουν ή αναφέρουν κάτι θετικό για το brand σας, κερδίζετε όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη της αγοράς σας (market’s trust).

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ SEO ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΑΣ

Οι αναρτήσεις των influencers σε blogs, websites και social media, και οι αναφορές/σύνδεσμοι προς το website σας (backlinks), δημιουργούν ένα θετικό vibe-‘ένταση’ γύρω από το brand σας στα μάτια των μηχανών αναζήτησης, με αποτέλεσμα την καλύτερη οργανική κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης.

ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ ROI (ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ)

Αν και το influencer marketing έχει και το κόστος του, αφού πρέπει να είναι win-win και για τις δύο πλευρές, παραμένει μια από τις οικονομικότερες δραστηριότητες marketing και με πολύ καλή σχέση κόστους-απόδοσης. Αναλόγως πάντα των δεδομένων, το ROI μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και το 65%.

Το γεγονός πως 40% των καταναλωτών δηλώνουν πως επηρεάστηκαν από έναν/μία digital influencer πριν προχωρήσουν σε μια αγορά προϊόντος/υπηρεσίας είναι το απόλυτο σημάδι του πόσο ισχυρό μπορεί να είναι το influencer marketing για την επιχείρηση σας.

Τι προσφέρουμε εμείς στην επιχείρηση σας.

Η Friends Consulting αναλαμβάνει την συνολική διαχείριση του Influencer Marketing για την επιχείρηση σας μέσω της υπηρεσίας μας Διαχείριση Social Media. Στοχεύουμε αποκλειστικά στην ενίσχυση της online παρουσίας σας και στο χτίσιμο δεσμών εμπιστοσύνης με κύριο σκοπό την αύξηση πελατών και πωλήσεων.

Συνδυάζοντας στρατηγική σκέψη, εμπειρία και πρόσφατες τεχνολογίες/εργαλεία, πραγματοποιούμε έρευνα και εντοπισμό των κατάλληλων digital influencers που αντανακλούν αυθεντικά τις αξίες του brand σας, και όχι απλά την πιο δημοφιλή επιλογή με τα περισσότερα likes ή followers. Προσεγγίζουμε, καθοδηγούμε και διατηρούμε τις επαφές ενώ εσείς εστιάζετε στην καθημερινότητα της επιχείρησης και τους πελάτες σας.

Μέσω αποδεδειγμένων τακτικών αξιοποιούμε στο μέγιστο το περιεχόμενο που παράγει για εσάς ο/η influencer και φροντίζουμε να τους κατευθύνουμε σωστά με τεχνικές λεπτομέρειες όσον αφορά τις αναρτήσεις σε websites και blogs αλλά και με πληροφορίες που θα χρειάζονται σχετικά με το brand σας.

  • Κατανόηση φιλοσοφίας του brand σας
  • Ανάλυση κοινού, τομέα και ανταγωνισμού
  • Έρευνα και εντοπισμός κατάλληλων digital influencers (Digital Matchmaking)
  • Χρήση πρόσφατων τεχνολογιών και εργαλείων για ανάλυση στατιστικών influencer
  • Δημιουργία λίστας influencers (Συνδυασμός micro-influencers και celebrities)
  • Προσέγγιση influencer, επικοινωνία, διαπραγμάτευση και διατήρηση σχέσης
  • Συνεχής καθοδήγηση ως προς απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται
  • Συνεχής καθοδήγηση ως προς τεχνικές λεπτομέρειες για αναρτήσεις σε websites και blogs
  • Αξιοποίηση του περιεχομένου που δημιουργούν σε διάφορα κανάλια
  • Παρακολούθηση και εξέταση δεικτών απόδοσης για κάθε καμπάνια influencer marketing που διεξάγεται

Θα χαρούμε να συζητήσουμε άμεσα για το πως μπορεί και η δική σας επιχείρηση να προσεγγίσει περισσότερους πελάτες και να επωφεληθεί από αυτό το σύγχρονο και αποδοτικό είδος online marketing.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε υπηρεσίες digital marketing για την εταιρεία σας, το νέο σας startup ή την freelancing καριέρα σας ως ελεύθερος επαγγελματίας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου στο (+30) 2310 925999, μέσω email στο info@friendsconsulting.gr ή απλά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας μας και θα σας καλέσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Σχετικά άρθρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Contact

Have a project in mind?
Tell us everything.

Contact
Contact

(+30) 2310 925999

info@friendsconsulting.gr

Φόρμα Επικοινωνίας

Δευ-Παρ 10:00-18:00

GR Office:

Τάκη Οικονομίδη 10, 55131,
Θεσσαλονίκη

ΟΡΟΙ & ΑΠΟΡΡΗΤΟ

ΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

@2023 FRIENDS CONSULTING

Contact
error: