Πως Να Επιλέξετε Το Κατάλληλο Digital Marketing Agency

21|06|2023 monochrome00

Πως Να Επιλέξετε Το Κατάλληλο Digital Marketing Agency

About
About

*ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ

Η εύρεση ενός marketing agency είναι εύκολη διαδικασία – το δύσκολο κομμάτι είναι η εύρεση του κατάλληλου και έμπιστου agency για να διαχειριστεί τις πολύτιμες ψηφιακές επενδύσεις σας.

Μια σωστή συνεργασία με το απαραίτητο ομαδικό πνεύμα θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη σας, την εκπλήρωση των στόχων σας και θα σας βοηθήσει να αυξήσετε αναγνωρισιμότητα, πελάτες και πωλήσεις ενώ μια λάθος επιλογή μπορεί να σημαίνει σπατάλη χρόνου, κεφαλαίου ή ακόμη και πλήγμα στην εικόνα σας.

Ακολουθούν κάποιοι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για να αναλογιστείτε ενώ αξιολογείτε τον επόμενο πιθανό digital marketing συνεργάτη σας.

ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ WEBSITE ΤΟΥΣ

Αν και μπορεί να το θεωρείτε δεδομένο, πιστέψτε μας, δεν είναι. Από την εμπειρία μας, πολλοί πελάτες μας προσεγγίζουν χωρίς να έχουν επισκεφτεί το website μας και συνεπώς χωρίς να έχουν πραγματοποιήσει μια βασική έρευνα.

Όταν αναζητάτε το κατάλληλο agency για το πρότζεκτ σας, ρωτήστε τον ευατό σας: Τι υπηρεσίες παρέχουν; Διαθέτουν αρκετές πληροφορίες στο website; Ποια είναι η εμπειρία τους;

Όπως είναι αναμενόμενο, τα περισσότερα agencies θα υπερβάλλουν στον τρόπο που παρουσιάζουν τον ευατό τους και θα τονίζουν μόνο τα δυνατά τους στοιχεία. Συνεπώς, αν και η επίσκεψη σας στο website τους είναι το ιδανικό σημείο εκκίνησης και θα μάθετε πολλά για το agency, θα πρέπει να είστε πάντα επιφυλακτικοί και προιδεασμένοι πως κάποια πράγματα θα αποδειχθούν στην πορεία.

Παράλληλα, το website τους θα πρέπει να κερδίζει τις εντυπώσεις σας και να σας παρέχει τα στοιχεία και το vibe που αναζητάτε από τον digital συνεργάτη σας. Σαφώς και πάντα θα παίζει κύριο ρόλο η ουσία αλλά στην προκειμένη, λόγω της φύσης των υπηρεσίων, ένα καλοσχεδιασμένο, γεμάτο πολύτιμες πληροφορίες και λειτουργικό website αποδεικνύει πως το agency έχει σε υψηλή εκτίμηση το user experience (εμπειρία χρήστη), και πιστέψτε μας, αυτό ακριβώς αναζητάτε και εσείς για όλες τις ψηφιακές δραστηριότητες σας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΟΧΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ

Είναι όσο απλό ακούγεται. Εάν διαβάσετε ή ακούσετε δηλώσεις και υποσχέσεις όπως για παράδειγμα “Θα σας βάλουμε στην πρώτη σελίδα του Google”, “Θα σας φέρνουμε συνέχεια πελάτες και πωλήσεις”, “Έχουμε τον τρόπο για να αποκτήσετε χιλιάδες followers στα social”, “Έχουμε τις χαμηλότερες τιμές” κλπ. τότε πρόκειται για κακό οιωνό και θα πρέπει να αποσύρετε το ενδιαφέρον σας.

Ένα ποιοτικό agency χρησιμοποιεί ειλικρινή λόγια που πολλές φορές μπορεί να μην σας εντυπωσιάσουν ή ακόμη και να ρίξουν κάποιες προσδοκίες σας αλλά θα πρέπει να εκτιμήσετε την διαφάνεια και την ρεαλιστική αντιμετώπιση της κατάστασης. Με δεδομένο ότι το digital marketing είναι κάτι συνεχές χωρίς αρχή και τέλος, σε βάθος χρόνου το στοιχείο της ειλικρίνειας θα αποδειχθεί καταλυτικός παράγοντας για την πετυχημένη συνεργασία σας με το agency.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥΣ

Εξερευνήστε το portfolio τους όπου θα πάρετε μια ιδέα από πελάτες και πρότζεκτ που έχουν αναλάβει. Δείτε τι υπηρεσίες παρέχουν στον κάθε πελάτη και τους τομείς που ανήκουν. Θα πρέπει να υπάρχει σαν τμήμα στο website τους ή έστω να γίνεται αναφορά. Αν όχι, τότε βρήκατε ήδη ένα αρνητικό στοιχείο. Οι πελάτες ενός agency είναι κάτι που δεν θέλουν να κρύψουν σε καμία περίπτωση, συνεπώς μέσω του portfolio αρχικά επιβεβαιώνετε πως έχουν δουλέψει με αληθινούς πελάτες. Πιστέψτε μας, όλα είναι πιθανά.

ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ BUDGET-FRIENDLY

Η διαφήμιση σας είναι η σημαντικότερη επένδυση σας. Χωρίς δραστηριότητες marketing καμία άλλη επένδυση δεν έχει νόημα, ούτε το απόθεμα που μπορεί να αγοράσατε, ούτε οι γνώσεις και υπηρεσίες που μπορεί να παρέχετε, αν δεν το μάθει ο κόσμος όπως πρέπει, όταν πρέπει και εκεί που πρέπει τότε δυστυχώς το πλήγμα για την ανάπτυξη σας θα είναι καθοριστικό.

Σαφώς όμως αυτό δεν αναιρεί πως το κόστος ενός agency θα πρέπει να είναι ανάλογο των στόχων αλλά και του budget σας. Τα agencies συνήθως κοστολογούν τις υπηρεσίες τους με τους εξής τρόπους: 

-fixed συμφωνημένο μηνιαίο ποσό (ο πιο απλός και ξεκάθαρος τρόπος – αυτό το μοντέλο κοστολόγησης εφαρμόζει και η Friends Consulting – μιλήστε μας τώρα για το πρότζεκτ σας)

-με ποσοστό από το διαφημιστικό budget (Ισχύει μόνο για τις υπηρεσίες με διαφημιστικό budget – το άμεσο ρίσκο είναι ότι το agency θα επιθυμεί να ανεβάζετε συνεχώς το budget σας για να ανεβαίνει και το ποσοστό τους)

-με ποσοστό από τα διαφημιστικά έσοδα (Ισχύει μόνο για τις υπηρεσίες με άμεσες πωλήσεις – ενώ αρχικά ακούγεται οικονομικό και δελεαστικό όσο θα μεγαλώνουν τα έσοδα μιας καμπάνιας/διαφήμισης τόσο μεγαλύτερο ποσό θα στερείστε από το agency)

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεργαστείτε με ένα agency που έχει παρόμοιες αξίες με εσάς και την επιχείρηση σας. Αυτό θα βοηθήσει το ομαδικό πνεύμα και την αμοιβαία κατανόηση. Η επίσκεψη στο website θα πρέπει να σας παρέχει αρκετές πληροφορίες για να νιώσετε το vibe του agency και να καταλάβετε την εταιρική φιλοσοφία τους. Φυσικά μπορείτε να επισκεφτείτε και τα προφίλ τους στα social για έξτρα ερεθίσματα. 

Ένα καλό digital marketing agency πρέπει να παρέχει την αίσθηση ενεργού μέλους της ομάδας σας, με έναν κοινό στόχο και επικοινωνία με τους υπόλοιπους υπαλλήλους. Πρέπει να έχετε συχνή και παραγωγική επικοινωνία μεταξύ σας έτσι ώστε να μοιράζεστε θετικές εξελίξεις αλλά και δυσκολίες ή προκλήσεις την στιγμή που συμβαίνουν και να προσαρμόζεστε αντιστοίχως.

Η επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας για την συνεργασία. Ιδανικά θα πρέπει να μιλάτε με ένα και μόνο πρόσωπο σε μόνιμη βάση για ό,τι σας αφορά. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στην Friends Consulting, από την πρώτη στιγμή είστε πάντα σε επαφή αποκλειστικά και μόνο με το ίδιο άτομο της ομάδας μας, ένας σταθερός Accounts Manager που καταγράφει τα αιτήματα σας και σας ενημερώνει για ό,τι αφορά τις υπηρεσίες σας.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε υπηρεσίες digital marketing για την εταιρεία σας, το νέο σας startup ή την freelancing καριέρα σας ως ελεύθερος επαγγελματίας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου στο (+30) 2310 925999, μέσω email στο info@friendsconsulting.gr ή απλά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας μας και θα σας καλέσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Σχετικά άρθρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Contact

Have a project in mind?
Tell us everything.

Contact
Contact

(+30) 2310 925999

info@friendsconsulting.gr

Φόρμα Επικοινωνίας

Δευ-Παρ 10:00-18:00

GR Office:

Τάκη Οικονομίδη 10, 55131,
Θεσσαλονίκη

ΟΡΟΙ & ΑΠΟΡΡΗΤΟ

@2023 FRIENDS CONSULTING

Contact
error: