Πως Αναλύουμε Το Website Conversion Rate Σας Μέσω Του CRO

23|02|2023 monochrome00

Πως Αναλύουμε Το Website Conversion Rate Σας Μέσω Του CRO

About
About

*ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ

Είτε στοχεύετε στην παροχή υπηρεσιών είτε στην πώληση προϊόντων, θα εξετάσουμε και θα βελτιστοποιήσουμε το τρέχον Conversion Rate (Ποσοστό Μετατροπής σε Αγορά) μέσω της διαδικασίας CRO (Conversion Rate Optimization), ώστε να αυξήσουμε το ποσοστό επισκεπτών που καταλήγουν σε αγορά ή την επιθυμητή μετατροπή στο website σας.

ΑΝΑΛΥΣΗ WEBSITE CONVERSION

Πολλοί είναι οι παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν το conversion rate του website σας. Τις περισσότερες φορές δεν είναι εύκολα εντοπίσιμοι και περνάνε απαρατήρητοι, με αποτέλεσμα να έχετε την εντύπωση ότι η ψηφιακή σας επένδυση αποδίδει στο μέγιστο ενώ μπορεί να μην αποδίδει ούτε στα μισά των δυνατοτήτων της.

Θα εντοπίσουμε κάθε πιθανό σημείο προς διόρθωση, από την παρουσίαση προϊόντος ή υπηρεσίας και κειμένων, τον σχεδιασμό σελίδων προορισμού (landing pages) έως την δομή και πλοήγηση του website αλλά και τα call-to-actions (κουμπιά προτροπής).
ΑΝΑΛΥΣΗ CONVERSION FUNNEL

To conversion funnel σαν όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψουμε το ‘ταξίδι’ που διανύει ένας υποψήφιος πελάτης, μέχρι να πραγματοποιήσει μια οποιαδήποτε είδους μετατροπή μέσω του website σας, δηλαδή επίτευξη του στόχου που έχετε θέσει. Η έννοια του ‘χωνιού’ (funnel) παραπέμπει στον μεγάλο αριθμό επισκεπτών που μπορεί να εισχωρήσουν στην ευρύτερη κορυφή του funnel αλλά μόνο ένα ορισμένο κομμάτι αυτών θα καταλήξουν στον περιορισμένο χώρο του κάτω μέρους και θα οδηγηθούν τελικά στην μετατροπή.

Θα πρέπει να οδηγήσετε τους επισκέπτες μέσα στο conversion funnel σας και να διασφαλίσετε την παραμονή τους έως ότου πραγματοποιήσουν την επιθυμητή μετατροπή. Η ανάλυση που θα πραγματοποιήσουμε θα μας παρέχει λεπτομερή στοιχεία για την αποδοτικότητα του funnel σας και θα μας βοηθήσει να εντοπίσουμε πιθανά funnel leaks (διαρροές) όπως:

-Περιττοί περισπασμοί (Σχεδιαστικές ατέλειες και λάθη, υπερβολικά πολλά call-to-actions κλπ)

-Σύνθετα conversion pathways (Σύνθετη πλοήγηση και δομή, πολλές ανακατευθύνσεις σελίδων κλπ)

-Αποτυχία διατήρησης δυνητικών πελατών (leads)

ΑΝΑΛΥΣΗ WEBSITE USABILITY

Η χρηστικότητα (usability) ενός website είναι ένας από τους συνήθεις υπόπτους για τα προαναφερθέντα funnel leaks (διαρροές). Αν δεν είναι εύκολο στη χρήση μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στους χρήστες με πολλούς διαφορετικούς τρόπους αλλά και να επηρεάσει αρνητικά διάφορα σημεία του conversion funnel (Αργή φόρτωση σελίδων, non-mobile responsive σχεδιασμός, ασάφεια περιεχομένου, λάθος τοποθέτηση περιεχομένου και κουμπιών call-to-actions κλπ).

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΙΣ ΒΑΘΟΣ WEBSITE ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Το περιεχόμενο πρέπει να είναι αυστηρά επαγγελματικού επιπέδου αλλά και παράλληλα να ‘επικοινωνεί’ με το κοινό. Θα επικεντρωθούμε στον τόνο του λεκτικού στοιχείου (θα πρέπει να είναι πάντα ευθυγραμμισμένος με τους εταιρικούς στόχους), το περιεχόμενο του (θα πρέπει να περιέχει σημαντικές πληροφορίες και απαντήσεις σε κοινά ερωτήματα επισκεπτών) αλλά και το επίπεδο πειθούς.

Παράλληλα, ο σχεδιασμός του website σας θα πρέπει να είναι ελκυστικός, επαγγελματικός, με δυνατά και ξεκάθαρα χαρακτηριστικά σας σε αρμονία και ομοιομορφία για κάθε σελίδα του website.

Εφαρμόζουμε τις βέλτιστες πρακτικές CRO στο website σας μέσω της υπηρεσίας μας Διαχείριση Website & eShop, οι οποίες διασφαλίζουν το μέγιστο δυνατό επιθυμητών μετατροπών αλλά και τη μέγιστη συνολική απόδοση της ψηφιακής σας επένδυσης. Αυξήστε πωλήσεις και πελάτες και αναπτυχθείτε μαζί μας.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε υπηρεσίες digital marketing για την εταιρεία σας, το νέο σας startup ή την freelancing καριέρα σας ως ελεύθερος επαγγελματίας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου στο (+30) 2310 925999, μέσω email στο info@friendsconsulting.gr ή απλά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας μας και θα σας καλέσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Σχετικά άρθρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Contact

Have a project in mind?
Tell us everything.

Contact
Contact

(+30) 2310 925999

info@friendsconsulting.gr

Φόρμα Επικοινωνίας

Δευ-Παρ 10:00-18:00

GR Office:

Τάκη Οικονομίδη 10, 55131,
Θεσσαλονίκη

ΟΡΟΙ & ΑΠΟΡΡΗΤΟ

ΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

@2023 FRIENDS CONSULTING

Contact
error: