Οι Λόγοι Που Κάποιος Πατάει Unsubscribe Από Τη Λίστα Email Σας

03|04|2023 monochrome00

Οι Λόγοι Που Κάποιος Πατάει Unsubscribe Από Τη Λίστα Email Σας

About
About

*ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ

Η δημιουργία μιας λίστας email απαιτεί υπομονή και ενέργεια. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη της για κάθε πελάτη μας, ικανοποιούμαστε σε κάθε προσθήκη και απορούμε σε κάθε unsubscribe.

Δυστυχώς, όσοι εγκαταλείπουν τη λίστα δεν είναι πάντα πρόθυμοι να παρέχουν τον λόγο που τους οδήγησε σε αυτή την απόφαση, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζετε που θα μπορούσατε να βελτιωθείτε. Από την εμπειρία μας γνωρίζουμε αυτούς τους λόγους και θα τους μοιραστούμε μαζί σας.

Υψηλή Συχνότητα Αποστολής

Πρόκειται για ένα πολύ σύνηθες και διφορούμενο topic του email marketing που διαφέρει από το ένα πρότζεκτ στο άλλο αναλόγως τη φύση του πρότζεκτ και των χαρακτηριστικών του κοινού. Ποιος αριθμός είναι αρκετός χωρίς να είναι υπερβολικός; Είναι πολύ σημαντικό να βρεθεί η χρυσή τομή το συντομότερο δυνατόν, ή έστω μια καλή προσέγγιση, διότι είναι ο υπ’αριθμόν ένα λόγος που οι άνθρωποι κάνουν unsubscribe με διαφορά από τον δεύτερο.

Δεν Επιθυμούσαν να Κάνουν Εγγραφή Εξαρχής

Σύμφωνα με δεδομένα, το 10% όσων κάνουν unsubscribe δηλώνει πως δεν γνώριζαν εξαρχής για την εγγραφή τους. Αν και αδύνατο να γνωρίζουμε ακριβώς τι εννοούν ή τι συνέβη, θα πρέπει να επιβεβαιωθεί η σωστή λειτουργία της διαδικασίας εγγραφής.

Το Email Θυμίζει Spam

Το spamming είναι τόσο μείζον θέμα στον κόσμο των emails, όπου οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αποκτήσει μια προδιάθεση στο να θεωρούν τα περισσότερα emails spam προτού δώσουν μια ευκαιρία και τα ανοίξουν.

Δεν Βρίσκουν το Περιεχόμενο Χρήσιμο

Ασχέτως εάν πρόκειται για ήδη ενδιαφερόμενο του πρότζεκτ σας, με δεδομένο ότι πραγματοποίησε ο ίδιος/α εγγραφή στη λίστα σας, αν το κάθε email που αποστέλλετε δεν παρέχει πολύτιμη αξία στον κάθε ένα subscriber ξεχωριστά, τότε δεν θα έχει και λόγο να το ανοίγει ή να βρίσκεται στη λίστα σας γενικότερα.

Θα Ήθελαν πιο Εξατομικευμένο Περιεχόμενο

Κάποιοι άνθρωποι προσδοκούν σε μια πιο custom προσέγγιση και εκτιμούν κυρίως την επικοινωνία που απευθύνεται συγκεκριμένα σε αυτούς, τις προτιμήσεις και τις ανάγκες τους.

Θεωρούν το Περιεχόμενο Υπερβολικά Πολύ

Οι υπερβολικές πληροφορίες σε ένα email δεν έχουν ποτέ θετικό αντίκτυπο. Με δεδομένο ότι το email θα ανοιχτεί κυρίως από κινητά, αν δεν έχει on-the-go χαρακτήρα και δεν είναι εύκολο στην ανάγνωση και αλληλεπίδραση τότε πιθανότατα δεν θα πετύχει τον σκοπό του.

Θεωρούν το Περιεχόμενο Υπερβολικά Λίγο

Φυσικά υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος, η έλλειψη σημαντικών πληροφοριών-κλειδιά μπορεί να οδηγήσει σε σύγχυση του αναγνώστη και να μην καταλάβει ακριβώς το μήνυμα σας με αποτέλεσμα το email, και πάλι, να μην πετύχει τον σκοπό του.

Μαζί θα φροντίσουμε, ανάμεσα σε άλλες πρακτικές, να καλύψουμε και όλα τα παραπάνω σημεία-κλειδιά για να ελαχιστοποιήσουμε το ποσοστό unsubscription της email καμπάνιας σας. Θα καταλήξουμε στην ιδανική συχνότητα αποστολής για το κοινό σας, θα φροντίσουμε για τη σωστή λειτουργία της διαδικασίας εγγραφής, θα χρησιμοποιήσουμε θέματα (subject lines) που αποδίδουν και θα δημιουργήσουμε περιεχόμενο που παρέχει αληθινή αξία στον αναγνώστη. Παράλληλα, μέσω ελκυστικού και responsive σχεδιασμού θα παρέχουμε μια μοναδική email εμπειρία σε κάθε συσκευή και διάσταση.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε υπηρεσίες digital marketing για την εταιρεία σας, το νέο σας startup ή την freelancing καριέρα σας ως ελεύθερος επαγγελματίας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου στο (+30) 2310 925999, μέσω email στο info@friendsconsulting.gr ή απλά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας μας και θα σας καλέσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Σχετικά άρθρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Contact

Have a project in mind?
Tell us everything.

Contact
Contact

(+30) 2310 925999

info@friendsconsulting.gr

Φόρμα Επικοινωνίας

Δευ-Παρ 10:00-18:00

GR Office:

Τάκη Οικονομίδη 10, 55131,
Θεσσαλονίκη

ΟΡΟΙ & ΑΠΟΡΡΗΤΟ

ΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

@2023 FRIENDS CONSULTING

Contact
error: